Josefine Dior

Till det sista hjärtslaget

Nu kommer ett inlägg som jag tänkt lägga upp för flera veckor sedan men jag har varken vetat hur jag ska få ur mig det eller haft speciellt mycket tid till att publicera det. 
 

Jag såg den här videon som Keela gjort och jag blir så sjukt glad! 
Jag har skrivit såå mycket om kropp och skönhetsideal genom åren + medverkat i andra bloggar och kampanjer kring detta ämne och äntligen är det fler som fattat! 
Alla ni som inte sett den här videon, gör det!! 
Jag har själv fått så många liknande frågor och jag blir uppriktigt ledsen och arg. Det finns så mycket annat att lägga ner tid och energi på än mellanrum mellan låren, hur smal midja man har och allt vad det kan vara. Det finns viktigare saker!

Kan passa på att svara jag med. Jag kommer inte heller ge tips på hur man ska träna för att få ett såkallat "thigh gap" eller hur man får smal midja osv osv. 
Det är bara att acceptera att vi alla ser jävligt olika ut och alla kan tex inte få ett thigh gap hur mycket man än tränar eller svälter sig. Vi alla är uppbyggda och formade på olika sätt. Jag tex kan inte få ett thigh gap på flera cm och jag känner att jag har större problem här i livet än att må dåligt över det. Ska du träna se först vilken kroppsform du har. Vad är möjligt för just dig? Hur kan just du forma din egen kropp? Och då på ett hälsosamt sätt såklart. 
För att fortsätta med mig själv som exempel. Jag har smal midja och rejäla höfter och rumpa. Hur mycket jag än tränar så blir jag inte av med höfterna då det inte ens är fett utan ben. Mina höftben står t.o.m ut. Med andra ord är det inte speciellt realistiskt att tro att jag kan ändra på detta. 
Försök vänd på det och se vad som är möjligt istället. Försök vara nöjda med er själva och tänk realistiskt. Det finns så mycket annat, bättre, viktigare, roligare att lägga ner tid och energi på. Wake up!!
 

4 kommentarer:

SAndra sa...

Haha ja håller med... så fånig sak att sträva efter, men samtidigt är vi alla olika. Så som jag strävar efter lite magrutor strävar andra efter annat. BAra o acceptera :) Så länge det inte går till överdrift och blir ohälsosamt bryr jag mig inte så mkt

Micaela sa...

Helt rätt!

Denise sa...

Alltså den där videon är så himla bra! Och ditt inlägg också:)

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Den där videon är så himla bra och ännu bättre att du också skriver om det:)

Skicka en kommentar