Josefine Dior

Till det sista hjärtslaget

Jag fick höra om en så sjukt skrämmande diet för ett tag sedan så jag kände mig bara tvungen att läsa mer om den för att sedan kunna dela med mig av galenskapen här på bloggen!
(Det här råkar ju trots allt vara en blogg om kroppsideal i grunden.)
 
The Tongue Patch Diet
Man syr alltså fast en plastbit stor som ett frimärke, på tungan!!
Detta ska tydligen göra så oerhört ont att äta fast föda med- vilket resulterar i att men istället avstår och väljer flytande. BAM du går ner i vikt.
Dieten påstås kunna ge en viktnedgång på ca 14 kg under en månad.
Man ska tydligen utan problem kunna hålla sig till ett intag av max 800 kcal/dag. Efter att månaden gått måste man ta bort lappen eftersom den annars kan växa fast på tungan!!
 
Trots att metoden inte är riskfri och hemsidan varnar för att tungan kan svullna upp, vara svårt att få bort lappen och man kan få svårt att prata samt att den kostar 2000 dollar säger sig Chugay (Beverly Hills-baserade plastikkirurg) ha utfört det på nästan 100 kvinnor.
I Venezuela där Ana Maria Parra jobbar på en klinik i Caracas säger hon till Time att de i perioder haft runt 900 kunder i månaden som fått plastlappar fastsydda och kostar istället 150 dollar.
 
Jag måste bara säga att jag tycker att detta är helt sinnessjukt och patetiskt! Varför plåga sig själv med en sådan sak för att kunna gå ner i vikt?
Vill och behöver du gå ner i vikt så finns det 1000 andra sätt. Bättre sätt.
 
google.se

Dela gärna med er av era åsikter genom att kommentera!
Är detta ett ok sätt? Varför gör folk det här "ingreppet" och använder sig av just den här dieten?
 
 
För att se mer om ingreppet. Hur det går till osv, se länk och spola till 2:30

3 kommentarer:

s sa...

Helt jävla galet. Som sagt, det finns 1000 andra sätt. Ät mindre och träna mer tex! Blir så less på att folk verkligen varit så desperat av att gå ner i vikt >_<

Anonym sa...

Kan vara bland det sjukaste jag sätt ..

Anonym sa...

Tragiskt att det finns människor som testar på sånt och sjukt att det finns andra som vill tjäna grova pengar på andra människors försök att nå idealet.

Skicka en kommentar